Nem korai még a második baba?

Kérdezi gyanakodva a szomszédasszony, miután már egy ideje figyel Téged. Nem szívesen kezdenél magyarázkodásba, hogy még nem jön a baba, csak még nem húzódott vissza a hasad.

Mi lehet annak az oka, hogy némely szerencsés anyukának újra szép lapos lesz a hasa, és másoknak pedig olyan marad, mint egy 4 – 5 hónapos kismamának?

Az okot az izmok felépítésében és funkciójában kell keresni. A hasizmaink széles, lapos izmok, amik több rétegben helyezkednek el, és a hasfalunkat alkotják. Az egyenes hasizmok a szegycsont és a szeméremcsont között feszülnek ki, és közöttük egy kötőszövetes “összeköttetés”, a linea alba található.

Amikor növekszik a baba, és egyre nagyobb lesz a has, az izmok rugalmasan tágulnak. Az izomlemezek közti kötőszövet szintén rugalmas, tágulásra képes, de a rugalmassága nem mindenkinél egyforma, egyéntől függő.

Az erős hasfal kevésbé tágul, könnyebben sérül, de hamarabb regenerálódik. Ellentétben a gyengébb hasfallal, ami kevésbé feszes, de rugalmas, kevésbé sérül, de hosszabb időbe telik megerősíteni.

A szülés után a szervezetünk mindent megtesz a legteljesebb regenerálódás érdekében, de csodákra nem minden esetben képes. Nézd meg a képet, a kismama hasában 3 baba várja, hogy megszülethessen.

El tudod képzelni, hogy ez a pocak lehet még újra feszes és lapos?

Igen, de megfelelő gyakorlatokra, rendszeres gyakorlásra és kitartásra van szükség hozzá!

Te is szeretnél újra szép, lapos hasat?

Gyere, és megtanítom Neked a gyakorlatokat!
Tanfolyamok minden hónapban indulnak, a következő március 18-án lesz.

 

Ide kattintva tudsz jelentkezni

Hozzászólások

Hozzászólás