Mi történik a Kriston Intim Torna tanfolyamon?

DSC_4619aAz intimtorna tanfolyam sokkal több, egy egyszerű torna óránál, egészségvédő tréning, nőknek, férfiaknak és gyerekeknek.
A tanfolyam legfontosabb célja az intimtorna gyakorlatok megtanítása. A tanuláshoz elengedhetetlen egy kevés anatómiai ismeret. Ábrák segítségével megmutatom, hogy helyezkednek el az izmaink, hogy épül fel a medence alját képező izomlemez.
Megbeszéljük, mit tehetünk a mindennapokban az egészségünk megőrzése érdekében.

A tanulás folyamata nagyon speciális, hiszen úgy tanítok meg egy gyakorlat sort, hogy nem mutatom meg mit kell csinálni,  nem nézem meg, hogy a tanítványok jól csinálják-e, olyan helyen vannak az izmok, hogy a tornát végző sem látja, hogy jól végzi-e a mozgást, mégis biztos vagyok abban, hogy jól fogja megtanulni a feladatokat.

A tanfolyam nagyon fontos része a szokások áthangolása. Megtanítom, hogy mik azok a dolgok, rossz szokások, amivel ártunk az egészségünknek.
– helyes vizelet és székletürítési szokások,
– hogyan üljünk, álljunk,
– mi a teendő aranyér esetén,
– milyen sportmozgások megfelelőek a sérülékeny női szervezet számára és
– mik azok, amelyeket jobb ha elkerülünk,
– mi a hidegvizes altesti fröccs,
– szülés után mit tehetsz azért, hogy újra olyan legyél, mint előtte.

Mennyi időt vesz igénybe a gyakorlatok megtanulása?

A tanfolyam 12 óra időtartamú. Én leggyakrabban 3 x 4 órában tanítom, péntek délutáni időpontokban, vagy hétvégén: péntek – szombat – vasárnap. A legideálisabb a 4 x 3 óra lenne, heti egy alkalommal, lehetőleg délelőtt, amikor még pihentebbek vagyunk. A jelentkezők többsége azonban dolgozik, és a munka mellett nem fér bele a napjába a 3 – 4 óra intenzív figyelem összpontosítás.

Igen, jól látod, torna csak részben jelenti az izmok szorítását és lazítását. A tanulási folyamat legfárasztóbb része a koncentrálás.
Odairányítani a figyelmet a gáti területekre, elképzelni az izmok működését, szorítani őket különböző fokú erővel – mindez komoly fizikai, de leginkább szellemi tevékenység.

Holnap folytatom, ha ráérsz, addig is nézd meg a Facebook oldalamat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás