Már jön a következő baba? Mikorra várod a picit?

Sok édesanya életét keserítheti meg a fenti kérdés. Miért lenne ez elkeserítő kérdés?

Tudod azt, hogy a várandósság alatt megváltozik a tested, a szülés után sem lesz olyan az alakod, mint amilyet szeretnél. De ez az első időkben még nem érdekel, hiszen a babád ellátása és a mindennapok megszervezése tölti ki minden gondolatod. De három hónappal a szülés után már tudsz magadra is figyelni. Az utcán nézegeted a többi babakocsit toló anyuka hasát. Az öveké miért lapos, a tiéd miért nem. Ráadásul a szomszédasszony is megkérdezni, hogy “nem korai még a második baba?”

Szeretnél újra lapos hasat. Nincs időd eljárni tornászni. Előveszel egy régi torna videót, keresel a neten hasizom tornát. Lelkesen elkezded csinálni. Sokat, hiszen eredményt akarsz elérni.

Már hetek óta gyötröd magad, de még mindig semmi változás. Észreveszed azt, hogy reggel már sokkal laposabb a hasad, de estére sajnos újra elődomborodik. A hátad is gyakran fáj, erre már csak legyintesz, a sok emelgetéstől van, és mert féloldalasan altatom a babát.

Hogy teljes legyen az elkeseredésed tegnap még egy tüsszentésnél a vizeleted is elcsöppent. Mi jöhet még – gondolod – és töltesz magadnak egy pohár bort.

Ismerős a történet?

A várandósság alatt a has körfogata jelentősen megnő. A hasfal elülső részén, két széles lemezként, a szegycsont és a szeméremcsont között feszülnek ki az egyenes hasizmok. A két lemezt egy inas, kötőszövetes terület, a linea alba kapcsolja össze. A várandósság alatt sok esetben sérül az egyenes hasizom, a két lemez eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ez nemcsak esztétikai probléma, a hasfalnak, a hasizmoknak nagyon fontos megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, nem tudja ellátni a feladatát nagyon megnehezítve ezzel az anyukák életét és a baba emelgetése miatti fokozott terhelés miatt komoly betegségek is kialakulhatnak.

Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető.

has

Könnyen tudod ellenőrizni, hogy a Te hasizmod szétnyílt-e, vagy sem.

Feküdj a hátadra, talpra tett lábbal, az egyik kezed a fejed alatt. Tedd a másik kezed ujjait vízszintes irányban a hasadra, merőlegesen a köldöködre, úgy hogy lásd a teimages (18)nyeredet. Lassan emeld meg a fejed, mintha hasizom gyakorlatot akarnál csinálni. Ilyenkor megfeszül a hasizom és meg tudod állapítani a rés nagyságát.

Ha azt tapasztalod, hogy a hasizmaid között nincs rés, vagy legfeljebb 1 ujjnyi, nagyon szuper, mehetsz a gerinc és konditorna órákra, bátran végezhetsz minden hasizom gyakorlatot.

Ha a vizsgálat eredménye a hasizmok közti 2 – 3 ujjnyi távolság, az azt jelenti, hogy közepesen sérült a hasfalad, javaslom, hogy gyere el a tanfolyamra, hogy megtanulhasd mit tehetsz a változás érdekében.

Ha a távolság még ennél is nagyobb, akkor a hasizmaid súlyosan sérültek. Ne keseredj el, a tanfolyamon megtanítok Neked 2 -3 olyan speciális gyakorlatot, amely napi 30 – 40 perc tornával néhány hét alatt jelentősen beszűkíti a hasizmok közti rést.

1930974_680591875415762_7132496680211833350_n

A tanfolyam a LoveYourBelly, hasizom feszesítő és regeneráló tréning.

A 3 órás tanfolyamra egyszer kell eljönni, ahol átbeszélünk mindent, amit fontos tudni a hasizmokról és annak hatékony fejlesztéséről. Megismerkedhettek a has felépítésével, az elhízás életviteli és biológiai okaival. Megtanuljuk a gyakorlatokat, illetve azt, hogy hogyan lehet a nap minden percében helyesen dolgoztatni a hasizmot.

A módszer elsajátítása különösen ajánlott:

– hát- és derékfájdalommal küzdőknek (igen, a hasizom megerősítése csökkenti, illetve meg is szünteti a panaszokat),
– terhesség utáni mielőbbi regenerálódás érdekében,
– a szétnyílt hasizommal küzdőknek,
– köldöksérv, gerincsérv, porckorongsérv esetén,
– mozgásszegény életvitel esetén,
– hormonális problémával rendelkező lányoknak,
– akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
– … és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.

 

Ha szeretnéd megismerni és megtanulni ezt a módszert:

 

Jelentkezz a tanfolyamra

Hozzászólások

Hozzászólás