Inkontinencia

Biztosan számodra is ismerős az a mondat, hogy „ne nevettess, mert bepisilek”

Egy ismerősömmel történt. Bement a barátnőjével egy boltba ruhát próbálni. Biztosan Te is voltál már úgy, hogy valamin elkezdesz nevetni és nem tudod abbahagyni. Ő is így járt. Egyikük felvett egy ruhát és annyira viccesnek találták a helyzetet, elkezdtek nevetni. A nevetés nagyon jó dolog, de ha valakinek tele van a hólyagja….

Inkontinenciának nevezzük az akaratunktól független megtartási nehézséget. Gondot okozhat a vizelet, a szél és széklet megtartása.

A vizeletinkontinencia a leggyakrabban előforduló probléma. 10 tanítványból átlagosan 8-an tudják, mit jelent ez a dolog.

Sajnos egyre többen szenvednek az allergia tüneteitől.

Sok tünetét ismerjük az allergiának, de van olyan is, amiről nem szoktunk beszélni. A TV reklámokban a hölgy nem érzi a szagokat, a könnyein át homályosan látja a világot, akkora a feje, hogy sétálni lehet benne, egy csomag papírzsebkendőt elhasznál naponta, de egy szó sem esik arról, hogy köhögés, tüsszentés közben néhány csepp vizelet is elcsöppenhet. Arról sem szólnak a reklámok, hogy azért használj betétet, mert a nedves fehérnemű viselése nem kellemes. És arról sem szólnak a reklámok, hogy ennek nem kellene így lennie.

A vizeletinkontinencia fajtái:

  1. stresszinkontinencia – amikor nem Te vagy stressz helyzetben, hanem a hólyagra nehezedik olyan nagy nyomás, ami ellen elég gyorsan, vagy megfelelő erővel nem tud védekezni.

A probléma hátterében a gáton lévő izmok gyengülése, megereszkedése áll. A függőleges terhelés, a megterhelő cipekedés, a női szervezetnek nem megfelelő mozgások, a rázkódással járó sportok, gyakori székrekedés, erőltetett ürítés, allergia, dohányzás, krónikus köhögés, nehéz szülés, mind gyengíti az izmokat.

A szülések száma hatással van a gát erejére. A statisztikák szerint a 3, vagy annál több gyereket szült nők körében 75 % a vizelettartási nehézséggel küzdők aránya.

A legutóbbi intimtorna tanfolyam egyik résztvevője írta nekem:

Tegnap a buszon utaztam, ölemben a kisfiam. Beszélgettünk, nevetgéltünk, jól érzetük magunkat. Egyszer csak éreztem, hogy mindjárt tüsszenteni fogok. Megkerestem a zsebkendőmet, és hápci.

Nagyon meglepődtem. Bepisiltem. No nem nagyon, de azért mégis. Éreztem a melegséget magam alatt. Hogy fogok most leszállni? Kivert a víz……

Ez bizony gyakori probléma. A tapasztaltak már tudják, indulás előtt egy betét és remélhetőleg ki is fog tartani. Nincs mit tenni, ez már a szülés velejárója.

Biztos, hogy nincs mit tenni? Szeretnéd Te is úgy élni az életedet, hogy csak a betétedben bízhatsz?

Jelentkezz a Kriston Intim Torna tanfolyamra, és megtanítom a megoldást!

  1. Sürgető vizelési inger – Urge inkontinencia

Ez egy egészen más probléma. Itt Te vagy feszült helyzetben. Felbukkant az ellenőr a villamoson, behívott a főnököd, sok a feladatod és nem tudsz vele végezni időre, anyósod meglátogat……

Kialakult a fejedben egy feltételes reflex. Egyik nap mentél haza, nagyon kellett már pisilned, fogtad a lakáskulcsod, nyitottad az ajtót, már a folyosón rángattad le magadról a ruhadarabokat…..sikerült.

Másnap mész haza, emlékszem, tegnap mennyire kellett sietnem…..most is kell, hol a kulcsom? Gyorsan nyitom az ajtót….sikerült.

Két nap múlva mész haza, eszedbe sem jut, hogy sietned kéne, de megcsörren a kulcsod…..és már szaladsz is.

Az első esetben a probléma oka a gátizmok gyengeségében keresendő. A második esetben nem feltétlenül áll fenn gyengeség, a probléma oka a fejben, a gondolkodásban keresendő.

Azonban ha az erős izmokkal meg tudjuk tartani a vizeletet ebben az esetben is, akkor az mindenképpen erősíti az önbizalmunkat, a magunkba vetett hitünket.

Szeretnéd megtartani a vizeletedet minden körülmények között?

Jelentkezz a Kriston Intim Torna tanfolyamomra!

Egy nyolcvanéves tanítványom szomorúan mesélte, hogy nemrég volt a születésnapja. Nagyon szép tortát kapott, sok gyertyával. Amikor elfújta a gyertyákat, sajnos nem szorította eléggé a záróizmait és nagyon kellemetlenül érezte magát a sok unokája előtt. Annyira sajnáltam.

Szeretnéd tartani a vizeletedet még nyolcvanéves korodban is? Ne várj addig, jelentkezz most!