Konditorna

A napokban számoltam utána, hogy 35 éve tartok női tornafoglalkozásokat. (most dicsekszel, vagy sajnáltatod magad?)

A különböző irányzatok mindig egy kicsit bekúsztak a gyakorlatok közé.

Kezdetben Jane Fonda volt a követendő példa, aztán a Callanetics elemeiért „voltunk oda”, jött a Pilates, a streching, egy idő után „leszoktunk” az ugrálásról, mostanában a hasizom gyakorlatokat „LoveYourBelly-sen” csináljuk.

A torna javítja a fittségünket, erő – állóképesség dolgában is fejlődünk. A legfontosabb, hogy minél tovább megőrizzük a gerinc és az ízületek mozgékonyságát, az izmok erejét, rugalmasságát, és a jókedvünket.wp_20151117_19_30_06_pro

A jó hangulat, a vidámság, az összetartás mindig nagyon fontos a csapat számára, a karácsony előtti „sütiparti”-ra mindenki lelkesen készül, a nyári szünet előtt vacsorázni – sörözni megyünk.

„Nekem nincs szükségem kondi tornára. mozgok én eleget” halljuk sokszor ismerőseinktől. Amikor rákérdezünk ezt meg hogy érti, elmondja hogy a múlt héten is lenyírta a füvet, hazacipelte a krumplit, ráadásul a lift is elromlott, gyalog kellett felmenni az emeletre. Utána a folytatás rögtön arról szól, hogy azóta fáj a dereka, kivannak a térdei, és a lépcsőzésnél nem kap levegőt.

Azért, hogy a szükséges mindennapi tevékenységek ne járjanak egészségkárosító hatással, hogy ezekre felkészüljünk, na ezért kell a konditorna. A test, az izomzat karbantartására rá kell szánni az időt. Ha az izmokat megdolgoztatjuk, azok alkalmazkodni fognak a terheléshez. Azonban ez csak akkor következik be, ha a gyakorlatok megfelelnek az aktuális kondicionális állapotunknak, és rendszeresen végezzük azokat.

Ráadásul a napi stressz után nem kell nyugtatót vagy altatót bevenni, nem lesznek emésztési problémáid, és levegőt is fogsz kapni, ha már az úgyis alanyi jogon jár neked.

Na, hát ezért kell a konditorna!

Gyere, csatlakozz hozzánk!

 

Helyszín: Farkasréti Általános Iskola, XI. ker. Érdi út 2. I. emeleti nagy tornaterem

Ideje:

kedden:           18:30 – 19:30
csütörtökön    19:00 – 20:00