Kérdések a kismama intimtornával kapcsolatban

Szabad-e a kismamának intimtornázni?

DSC_4565aMinden olyan esetben nyugodtan végezheted a gyakorlatokat, ha az orvosod engedélyezi a számodra, hogy fekvő helyzetből felülj és ülő testhelyzetből felállj!
Ha eltilt a tornától akkor biztosan oka van rá, lehet hogy nyitottabb a méhszáj, vagy nem a legjobb helyen tapadt a méhlepény. Ebben az esetben pihenj sokat, ne fáraszd és ne terheld magad.

Ha az orvosod engedélyezi a tornát, nyugodtan csinálhatod. Meg tudod tanulni a feladatokat könyvből, vagy DVD-ről is, azonban a legjobb, ha Kriston Andreánál végzett trénertől tanulod meg a gyakorlatokat, ez garancia arra, hogy biztosan helyesen fogod végrehajtani azokat.

Nem fog az izom annyira megerősödni, hogy ezzel megnehezíti a baba megszületését?

Ha jársz tornázni, a jobb alak, a kockás has, a feszes popsi érdekében, akkor tudod, hogy már kis eredmény érdekében is milyen komoly mennyiségű munkát kell végezni. Ne gondold azt, hogy napi 15 perc tornával annyira meg tudod erősíteni a hüvely izmait, hogy a baba nem fér ki. Valóban növekszik a gyakorlás hatására az izmok tömege, de ettől még a hüvely nem fog összenőni.

A hüvely és a végbél körül körkörös izom helyezkedik el. Ugyanilyen izom van a szemünk és a szánk körül is. Naponta nagyon sokat használjuk az arcunkon lévő izmokat, amikor nevetünk, kacsintunk, beszélünk, eszünk. Sokat használjuk őket, évek óta. Gyakran naphttps://intimtornablog.hu/wp-admin/media-upload.php?post_id=108&type=image&TB_iframe=1i több órán át. Akadályozott Téged abban, hogy kinyisd a szád, a túlzottan erős arcizom?

fotozz_236467Nem árt a babának a torna?

Nem, sőt több oxigént és több tápanyagot kap, amikor Te tornázol. A torna hatására javul az anyai vérkeringés, ami egyértelműen javítja a baba keringését is. Minél aktívabb életet élsz, minél többet mozogsz, sétálsz, annál jobb Neked és Babádnak!

Az első 12 héttel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A több mozgás, a jobb keringés segíti a beágyazódást.  Azonban ebben az időszakban a statisztikák szerint egy kicsivel magasabb a vetélések kockázata. Nem a torna miatt, hanem mert valami egészségi probléma áll fenn. Nem egészséges az embrió, nem sikerül jól beágyazódnia, valami nem tökéletes. Talán azzal vigasztalhatod magad, hogy jobb így, mint sérült gyereket felnevelni.

Mikor kezdjem el az intim tornát?

Az én véleményem szerint – minél korábban! A legjobb az lenne, ha már a középiskolások testnevelés tantervébe bekerülhetne a Kriston Intim Torna. Nagyon sok későbbi problémát lehetne ezzel megelőzni. Az inkontinencia betétekre csak nagyon indokolt esetben ad az OEP támogatást, ez az összeg így is több milliós nagyságrendű.

Néhány évvel ezelőtt elmentem egy idősek otthonába, mert úgy gondoltam, hogy nekik biztosan nagy segítség lenne, ha legalább néhány gyakorlatot megtanulnának. Az otthon orvosa egyáltalán nem támogatta az ötletemet, idézem őt:
“teljesen felesleges a torna, itt mindenki 100 %-ban inkontinens”.

Az átlagéletkor az utóbbi időben jelentősen meghosszabbodott, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy az életünk utolsó 10 – 20 évét milyen életminőségben éljük meg.
Engem egyáltalán nem tölt el felhőtlen boldogsággal a TV reklámből jól ismert derűs nyugdíjas hölgy, aki miután kipakolta a bőröndjéből az inkontinencia betétes csomagot, mosolyogva sétál a férjével a tengerparton. Alatta a megnyugtató szöveg, hogy lám – lám az inkontinciával együtt is élhetünk teljes és boldog életet.

Kár, hogy nem azt sugalja a reklám, hogy tegyél ellene, nem nehéz, nem tart sokáig, csak néhány hét, naponta 10 perc és elfelejtheted a betétet!

A szülés a nők életének egyik legcsodálatosabb pillanata. Amikor az édesanya először veszi a karjára a gyermekét még nem is tudatosul benne, hogy életének az eddigi szakasza lezárult és kezdetét veszi egy új fejezet. Minden megváltozik. Minden más lesz.

Szoptatás, pelenkázás, gyereksírás, mosoly és kacagás, sok felejthetetlen élmény, baba fotóalbum, felelősség, család.

De sokuknál valami másnak a kezdete is. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a várandósság és a szülés hatalmas megterhelés az anya szervezetének. Amikor látunk egy kismamát, elgondolkodunk azon, hogy tud a has bőre ennyire kitágulni? Amikor látsz egy újszülött babát, biztosan Neked is eszedbe jut, hogy fért vajon ki egy ekkora fej azon a tenyérnyi területen?

A szülés – egy  csoda. Nagyon szép csoda, nagy boldogság, de nem minden esetben felhőtlen boldogság. A szülés minden esetben nyomot hagy a gáton. Kinél kisebbet, kinél nagyobbat, van, akinél csak átmenetileg, sokaknál tartósan.
Nem  lebeszélni akarlak a gyerekvállalásról, a figyelmedet szeretném felhívni a felkészülés fontosságára!

Január első napjaiban adják el a legtöbb fitness bérletet.
Újévi fogadalom, sportolni fogok. Elmész egy órára, ahol az edző leültet a talajra, terpeszülésbe. Azt mondja, hajolj előre és ráül a hátadra. Lehet, hogy jól érzi magát a hátadon ülve, és ott is marad néhány percig, esetleg egy – két órán át. Milyen érzés? El tudod képzelni?
Lehet, hogy rossz a példa, de talán segít megérteni, hogy nagyon fontos felkészülnöd a szülésre azon a területen is, ahol az bekövetkezik.

Hogy legyek felkészült?

Jelentkezz a következő Kriston Intim Torna tanfolyamra!

A tanfolyamon kapott egyéni program alapján már tudsz otthon, egyénileg is gyakorolni. A tornához kapsz egy ajándék CD-t is, amelyen Kriston Andrea lelkesen segít Neked a napi gyakorlásban.

Nem maradsz magadra a későbbiekben sem, a gyakorló órákra várlak Téged is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás