Intimtorna kismamáknak

Tina kismamaAmikor ezt a bejegyzést olvasod, lehet, hogy a babád még a pocakban várja, hogy megszülethessen, de biztos, hogy van közöttetek olyan, aki már megszülte a babáját. Lehet, hogy több gyerkőc is kúszik, mászik a lábad körül, nehezítve ezzel az ebédkészítés menetét.

Ma már a kismamák számára sok lehetőség elérhető a felkészülésre. Könyvek, tanfolyamok, kismama torna, jóga, szülésfelkészítés.

Vajon azon a területen is felkészülsz, ahol a szülés bekövetkezik?

A hüvely és a gát területén?

A várandósság alatt a gáton lévő izmaink nemcsak a vizelet és a szél-, széklet megtartásáért és kiengedéséért felelősek, hanem az alhasi szervek súlyának a megtartásáért is. Gondolj bele mekkora súlyt kell megtartaniuk, megtámasztaniuk a mindössze tenyérnyi területen elhelyezkedő izmoknak.

A felkészült izom rugalmas, elasztikus, kevésbé sérülékeny. Vajúdás alatt az izmok akkor működnek a legmegfelelőbben, ha gyorsan tágulnak,  hogy a baba kényelmesen átférjen a szülőcsatornán. Szülés után viszont azt szeretnénk, hogy a hüvely újra fiatalosan szűk legyen.
Sok esetben a regenerálódás rendben lezajlik, a szülésre már csak a síró, mosolygó, alvó babád emlékeztet.

Nemrég beszélgettem egy kismamával, kérdeztem, mi foglalkoztatja, miről keres információt a neten. Azt mondta, hogy csak azt keresi, ami a babának a legjobb. Azért végzi az intimtorna gyakorlatait, mert azt olvasta, javítja a baba keringését is. El sem tudja képzelni, hogy szülés után miért ne tudná tartani a vizeletét.

Tegnap levelet kaptam egy anyukától. Elkeseredett hangon számolt be arról, hogy a szülés óta sok kellemetlenséggel kell szembenéznie. Legutóbb autóbuszon utazott, ölében a gyermekével. Érezte, hogy tüsszentenie kell. Megpróbálta visszatartani, de nem sikerült teljesen. Melegséget érzett maga alatt. Még szerencse, hogy ott a betét, amit szülés óta használnom kell – gondolta – különben bajban lennék a leszállásnál.

A vizelettartási nehézség sajnos gyakori probléma. Képzeld el, hogy látsz a játszótéren háromgyerekes anyukákat, akik beszélgetnek, gyerekeket hintáztatnak, homokoznak. Négy anyuka közül 3 vizelettartási gondokkal küzd.

A nők életében az egyik legnyugodtabb időszak, amikor az első babát várják. Még dolgoznak, de már megfontoltak, nem szaladnak a villamoshoz, a bevásárlást is másra bízzák. Ha Te is kismama vagy és eddig még nem tanultad meg azokat a gyakorlatokat, ami jobb alátámasztást ad a hasi szerveidnek, akkor ne halogasd tovább.

Ha már anyuka vagy és szeretnéd, hogy a hüvelyed újra feszes és tónusos legyen – gyere el a következő Kriston Intim Torna tanfolyamra.

Ha már elvégezted a tanfolyamot és naponta szorgalmasan végzed is a tornát, elégedett vagy (Te és a párod is) az izmaid erejével, gratulálok, nagyon ügyes vagy, csak így tovább.

De ha elvégezted a tanfolyamot, azonban a gyakorlás nem megy úgy, ahogy az elején eltervezted, akkor gyere gyakorló órára, meglátod, hogy csapatban sokkal könnyebb.

DSC_4565a

Jelentkezz az idei év utolsó tanfolyamára!

 Ide kattintva megtalálsz a Facebookon is.

Hozzászólások

Hozzászólás