Igyál vizet!

De nem vagyok szomjas.
Ma már megittam két kávét.
Nem szeretem a vizet, inkább egy finom fekete teát iszom.
Ettem levest ebédre, minek igyak vizet?

Nálad melyik a leggyakoribb válasz?

Én bizony gyakran döbbenek rá, hogy még mindig tele van a flakonom, pedig már megtartottam két kondícionáló tornát is. Néha a lányok szólnak rám, hogy már megint nem ittál.

Tudom, nagyon helytelen. Igyekszem, hogy estére legalább a másfél liter víz elfogyjon. Gyakran úgy kell kényszerítenem magam az ivásra.

Remélem, hogy Te nem így vagy ezzel. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű víz elfogyasztása.

Mennyi vízet használunk fel naponta?
Az emberi szervezet a bőr párologtatása és az izzadás révén fél liter vizet veszít, a kilélegzett levegővel 350 ml távozik, a vizelettel 1500 ml, a széklettel legalább 150 ml. Ez barátok között is 2,5 liter! Ráadásul, intenzív sporttevékenység során, vagy nagy melegben a vízveszteség mértéke ennél is magasabb lehet!

Ha kevesebbet iszol egy liternél, akkor az izzadással és a légzéssel távozó víz mennyiségét sem pótolod! Mindez azt jelenti, hogy a szervezeted a méregtelenítési folyamatok vízigényeit egyszerűen nem tudja biztosítani!

Tudod-e, hogy tested hány százaléka víz?

Egy újszülött testének nagyjából 75-80%-a, míg egy felnőtt testének körülbelül 60-70%-át teszi ki a víz. Tehát ha Te 60 kg súlyú vagy, akkor csaknem 35 liter ebből a H2O. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, és az izmok 70%-a szintén víz. Ez azt jelenti, hogy ha betegnek érzed magad, elképzelhető, hogy tulajdonképpen csak nagyon szomjas a szervezeted.

Ma már nem titok, hogy a legtöbb testi betegségünk gyökere a krónikus (folyamatos) vízhiányban keresendő! A javasolt folyadékmennyiség napi 2 – 3 liter. (testsúly kg x 0,4, vagyis egy 60 kg súlyú embernek 60 x 0,4 = 24 dl vízre van szüksége)

Egyáltalán nem mindegy, hogy ez a mennyiség milyen víz.
Én már 8. éve használom fordított ozmózis elvén működő vízszűrő készülékemet. Nagyon elégedett vagyok vele. Tisztított vízből főzöm a kávét, teát, és nagyon örülök, hogy egyik készüléket sem kell vízkőtleníteni. A leves sokkal jobb ízű, a vasalóba sem kell desztillált víz.

Mindhárom unokám ezt a vizet issza forralás nélkül, az első perctől kezdve.

Az ozmózismembrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívül marad. Az így előállított kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat.

Itt tudod megnézni:  www.viztisztito.hu/intimtorna

fordított ozmózis elvén alapuló vízszűrő készülék
Vízszűrő készülék

Mikor kell vizet inni?
Étkezés előtt 30 perccel igyunk meg egy-két pohár vizet! Ez azonnal végighalad a belekbe, ahol felszívódik, majd fél órán belül megjelenik a gyomorban, s annak mirigyrétegén át feltölti a kiszáradt (dehidratált) nyálkahártyát. Ha a gyomorba felszívódott vízből elegendő áll rendelkezésre, akkor a nyálkahártya feltöltődik, és telítődik.

Ha elhagyjuk az étkezés előtti vízivást, a gyomor nyálkahártyája továbbra is vékony, vízszegény marad, nem képződik bikarbonát, amely a gyomorsavat semlegesíthetné, s ez gyomorsav túltengéshez vezet. Az étkezés közbeni és utáni vízivás nem megoldás, mert a gyomorban rétegesen lerakódott táplálékon nehezen tud áthatolni a víz, és az emésztő nedveket károsan felhígítva erjedést eredményez.
Forrás: www.ma.hu

RO (fordított ozmózis) víz, a legjobb minőségű ivóvíz
Az ember egészségi állapotát a megivott víz minősége is lényegesen befolyásolja. Az ivóvizeket többek között aszerint is csoportosíthatjuk, hogy mennyi ásványi anyagot tartalmaznak. A 2000 mg/l körüliek kemény vizek, magas kalcium- és magnéziumtartalmúak. Az 1000 mg/l körüliek közepesnek mondhatók, az 500 mg/l körüliek pedig lágy vízként kezelendők. Az utolsó kategória, amelybe a desztillált víz és az RO víz is tartozik, már csak nyomokban tartalmaz oldott ásványi anyagokat. Ez a csoportosítási sorrend egyúttal egyre jobb ivóvízminőséget képvisel.

Az aránylag sok kalciumot és magnéziumot tartalmazó vizek érelmeszesedést, a lágy részekben, izületekben a húgysavval, a koleszterinnel mikrokristályokat, vese- és epeköveket képezhetnek. A rendszeresen ivott kemény, meszes vizek is hozzájárulnak az elmerevedéshez, az izületi bántalmakhoz.

A legjobb vízminőséget elérő RO víztisztító készülékben fordított ozmózis technológiát alkalmaznak ultraszűrő betéteken, illetve szemipermeábilis (féligáteresztő) hártyán át. A szervezetünkben az oldóközeg és a szállítóeszköz szerepét is betöltő ivóvíz annál megfelelőbben látja el feladatát, minél tisztább minőségben, struktúrált vízként kellő időben és bőségesen van jelen.

Az ásványi anyag mentes RO víz ivásával sokaknak az az ellenvetése, hogy szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra. Ez igaz, csakhogy szerves kötésben előforduló ásványokra és nyomelemekre! Az emberi és állati szervezet nem tudja beépíteni sejtjeibe, testszöveteibe a szervetlen anyagokat, erre csak a növények képesek.  Mi tehát csak a növények közvetítésével szervesült ásványokat és nyomelemeket tudjuk hasznosítani.

A tiszta víz döntő szerepet játszik szervezetünk egészségének alakulásában. A valóban tiszta minőségű ivóvíz tudatos használatával sok betegséget lehet megelőzni, sőt gyógyítani – lényegesen olcsóbban, mint a drága gyógyszerekkel, és nem utolsósorban azok káros mellékhatásai nélkül.

Ha szeretnél a témáról többet olvasni, kérlek kattints ide: http://www.viztisztito.hu/intimtorna

Az 1-5%-os vízhiánykor szomjúságot, türelmetlenséget, étvágytalanságot, émelygést, bőrpírt, emelkedő pulzusszámot tapasztalhatsz.
Tízszázalékos vízhiány tünetei: szédülés, fejfájás, nehéz légzés, bizsergő végtagok, magas vérsűrűség, nehéz nyálképzés és nehézkes beszéd.
Komoly dehidratáltságot, 20%-os vízhiányt jeleznek az izomgörcsök, a homályos látás, a nyelési nehézség, a nagyothallás, a fájdalmas vizelés, és az érzéketlen, ráncos bőr.

Mit előzhetsz meg a kellő mennyiségű vízzel?
– emésztőrendszeri fájdalmak,
– reumatikus ízületi fájdalmak,
– szívfájdalmak a járás során, vagy az esti pihenéskor,
– alháti fájdalmak,
– nyaki fájdalmak,
– időszakos sántítás (járás közbeni lábfájdalmak),
– migrén és elhúzódó fejfájások,
– vastagbélgyulladással járó fájdalmak és székrekedéses problémák.

További jótékony hatások
– stresszoldás,
– mérsékli a magas vérnyomást, a magas koleszterin szintet,
– segít a fogyásban.

Mire figyelj?
– gyerek és idősebb korban a szomjúságérzet csökken,
– ha kiszárad a szád, ne szölőzsírt kenjél rá, hanem igyál sok vizet,
– kétszer annyit igyál, mint amennyire szomjas vagy!
– a fizikai terhelés és fáradtság is elnyomja a szomjúságot!
– ha eleget iszol, nem lesz kellemetlen szagú a leheleted és az izzadságod sem!

Forrás: www.ma.hu

Hozzászólások

Hozzászólás