Gerinctorna

Ez a legfiatalabb óratípus, „még csak” 8 éve tartok gerinctorna foglalkozásokat az Érdi úti iskolában.

A csapat nagyon vegyes, a legfiatalabb Timi, a hármasikres anyuka, a legidősebb Ilonka, aki januárban tölti be a 90. évét! Igen jól látod, ennyi! De egyáltalán nem látszik rajta.

Van köztük, akit porckorong sérvvel műtöttek, van, akinek csípőprotézise van, beszűkült csípőízülete, térd, váll fájdalma.

Az ülő életmód, a család körüli nehéz fizikai munka, a bevásárlás, cipekedés mind – mind terheli a gerincet. Az életkor előre haladtával egyre gyakrabban jelentkezik ízületi fájdalom, valamilyen enyhe gerinc deformitás.
Az órákon mindenkire figyelek, milyen mozgások jók számára, mit nem csinálhat.wp_20151117_18_11_28_pro

Legtöbbször tehermentesített testhelyzetben dolgozunk, háton – hason – oldalon fekvésben. Nagyon sok nyújtást és gerincmobilizáló gyakorlatot csináltatok.

Az órák alatt folyamatosan javítom a végrehajtást, hiszen nagyon fontos, hogy a gyakorlatokat mindenki helyesen hajtsa végre. Saját tapasztalatomból is tudom, hiszen velem is előfordult, hogy máshogy éreztem a gyakorlatot „belülről”, mint amit a gyógytornász kívülről lát.

Nagyon fontos a rendszeresség. A rendszeresség egyik záloga hogy iratkozz be egy csoportba, mert nagyobb eséllyel indulsz el oda, ahol már hiányzol, ha nem vagy ott, és ahol nem fogadnak el mindenféle kifogást. Azonkívül erőt meríthetsz a többiek példájából. Ha már elmentél és elvégezted a feladatokat igen jó érzés, hogy tettél valamit az egészségedért.

 

Gyere, tornázz velünk!

 

Helyszín: Farkasréti Általános Iskola, XI. ker. Érdi út 2.

Ideje:

kedden           17.30 – 18:30,
csütörtökön  18:00 – 19:00