Egyéni program

Egyéni program

A tanfolyam végén mindenkinek adok egy személyre szabott egyéni programot. Az egyéni program egy feladatsort jelent, amelyet a kitöltött kérdőív alapján állítok össze. Javaslok egy (vagy több) olyan testhelyzetet, ami a legmegfelelőbb a gyakorláshoz. Más testhelyzetben gyakorol egy kismama és más helyzetben, ha valakinek süllyedéses, sérves problémája van.

A feladatok mennyisége, ismétlésszáma, a megfelelő testhelyzet biztosítja a tanítvány számára, hogy a kedvező változás bekövetkezzen. Adok egy rajzos leírást a bemelegítő gyakorlatokhoz is. A csomag nagyon fontos része Kriston Andrea CD-je, amit ajándékként minden résztvevő megkap.

Szinte minden tanítvány megtapasztalja, hogy a legnehezebb a rendszeres gyakorlás. Nagyon fontos, hogy a tanfolyam elvégzése utáni napon el kell kezdeni a gyakorlást, különben a  lelkesedés és a kezdeti lendület alábbhagy. Ha valaki halogatja,  úgy gondolja, hogy “ráérek még, majd holnap elkezdem”, a tanfolyamon tanultak közel fele elfelejtődik. Minél több nap marad ki, annál kevesebbre emlékszünk. Ezért azt ajánlom, hogy amint kézbe kapod a feladatsorodat olvasd át, írj hozzá minden olyat, amit nem akarsz elfelejteni.

A tanfolyam utáni napon feltétlenül kezdd el a gyakorlást!

Ha fáradt vagy a teljes gyakorlatsorhoz akkor csak a felét csináld meg,
de kezdd el!

Akkor tudod megkönnyíteni a napi tornát, ha szokásoddá válik, hogy mindennap megcsinálod. Új szokást úgy tudsz kialakítani, ha azt a tevékenységet, amit szokásoddá akarsz tenni, mindennap elvégzed 30 napon keresztül. Úgy kell eljutnod a 30. napig, hogy közben egyetlen nap sem maradhat ki. Ha sikerül, a nehezén túl vagy, de a kitartásodra továbbra is szükséged lesz.

A sikereidet ünnepeld meg!

Javaslom, hogy egy füzetbe írd be, hogy mikor végezted el a tanfolyamot, milyen probléma miatt érezted a szükségességét. Ha nem volt előtte problémád, akkor megelőzésként, kismamaként szülésre való felkészülés és a gyorsabb regenerálódás érdekében, változókorban a jobb megtartási képességek miatt, a műtét elkerüléséért, a műtéti jó eredmény megtartása érdekében.
Egy naptárba jelöld be a napokat, amikor a teljes programot megcsináltad. Jelöld azt is,  ha csak kevesebbre volt erőd. Néha – néha érezheted úgy, hogy “ma olyan fáradt vagyok, hogy kizárt dolog, hogy tornázzak” ebben az esetben engedd meg magadnak a “minimum programot”. Ezen a hüvely gyakorlatait értem. Ha nem csinálsz meg naponta legalább három (de inkább hat) hüvely gyakorlatot, aznap este nem csukhatod be a szemed. Ezt vedd nagyon komolyan.

 

Egyéni programodért jelentkezz a februári tanfolyamra!

WP_20151201_18_15_48_Pro

Hozzászólások

Hozzászólás